Avondprogramma in Gebr. de Nobel #letsdance

Op zaterdag 29 augustus zorgen Voice4Thought en Antilounge voor een spetterend avondprogramma in poppodium Gebr. de Nobel. In dit programma draait het om de onderlinge dialoog tussen artiesten van V4T en het Haagse platenlabel Antilounge. Martijn Verlinden (Antilounge, Rivers Area Juke Squad) en Edward van Eck (Generate) zijn een unieke samenwerking aangegaan met Croquemort (slam poetry artiest, Tsjaad). Hiernaast vinden individuele optredens plaats van Kazil, Raw Bros en Charly & Gallus (Antilounge) en Smockey (rap, Burkina Faso). De VJ kunsten zijn van Simple Production, zij gaan verder in op de thematiek van het festival.

Croquemort
Croquemort aka Didier Lalaye is een beroemde slam poetry artiest uit Tsjaad. Hij oefent daarnaast zijn beroep als arts uit en heeft een e-health project in strijd tegen Bilharziose opgezet. Hij organiseerde het SLAM festival ‘N’djam s’enflamme en slam’ in N’Djaména. Slam is een vorm van expressie, poëzie op melodie. De woorden zingen en monden uit in een bloeiende rijm die de kritiek op en de emoties van het dagelijks leven bevatten. In Tsjaad wordt, sinds de onafhankelijkheid, deze realiteit gedefinieerd door oppositie en conflict. Tijdens de lancering van het project V4T op 27 november 2014 (tijdens LeidenGlobal Day) gaf Croquemort zijn eerste Nederlandse optreden.

Smockey
Serge Bambara oftewel Smockey is een hip hop artiest, acteur en politiek activist uit Burkina Faso. In 1991 verhuisde hij naar Frankrijk om te studeren, waar hij in 1999 een contract met EMI tekende. Hij lanceerde zijn eerste single met de zanger Lââm. In 2001 verhuisde hij terug naar Burkina Faso en begon de studio Abazon. Inmiddels heeft hij de albums Epitaphe, Zamana, Code Noir en Cravate Costards et Pourriture uitgbracht en heeft hij samengewerkt met de vooraanstaande Senegalese rapper Didier Awadi. Hij was leider in de recente opstand in Burkina-Faso die leidde tot de val van de president.

Antilounge
Antilounge is hét Haagse underground label met als doel een platform te bieden voor nieuwe en getalenteerde Haagse elektronische artiesten. Opgericht in 2013 door Martijn Verlinden. Genres als electro, dubstep, jungle, industrial, tekno, grime, breakcore, worldcore, IDM, noise drones en terrorsalsa; ze zijn allemaal vertegenwoordigd op de Antilounge albums. Recente releases van het label zijn o.a. van Raw Bros, Generate en Alkaloid.

Locatie: Gebr. de Nobel, Leiden
Tijd: 21.00 – 03.00
Entree: € 6,50

_________________________________________________________________________________

Voor de redactie:

Het Voice4thought is onderdeel van het research programma ‘Connecting in Times of Duress’ en wordt mede georganiseerd door NWO, Universiteit Leiden, ASC, LeidenGlobal en Both Ends. Media partners zijn RNW media, VPRO Buitenland, The Broker en One World.

Voor meer informatie en/of foto’s kunt u contact opnemen met:

E. Gilbert
Leiden University
tel: +31 6 8377 6723