Kritische reflecties #letstalk

‘Le crime est d’être jeune!’ ‘Being young is our crime!’ Vrijdag 28 augustus presenteert het festival een debat waar dieper in wordt gegaan op het thema van het project Voice4Thought. Jonge leiders uit West en Centraal Afrika en Nederland gaan met elkaar in gesprek over het opkomende jongerenverzet in centraal Afrika en de Westerse ‘export’ van mensenrechten.

#letstalk

Terwijl jonge, strijdbare Afrikanen omarmd worden door het Westen, krijgen autoritaire leiders ook steun. Hoe oprecht is de mensenrechten agenda eigenlijk? Hoe strijdt de ‘next generation’ voor hun agenda, online zowel als offline?

Aan het woord zijn onder meer rapper Smockey, een van de leiders van de opstand in Burkina Faso (2014), poetry slam artiest Croquemort en politiek activist Maina Ibangolo Abel uit Tsjaad, mensenrechtenadvocaat Pangmashi Yenkong uit Kameroen en Isa Yusibov, politiek actieve jongere uit Nederland. Het V4T debat verbindt deze jonge mensen uit Europa en Afrika. Wat delen zij? Waarin verschillen jonge activisten uit Afrika en Europa? Hoe laten zij hun stem horen?
Moderator is Sophie van Leeuwen, journalist bij RNW media.

 

Buffet
Na het debat is er een netwerkgelegenheid van 17.30 tot 19.00 in de tuin van het Huizingagebouw met Afrikaans buffet. Iedereen is van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. U kunt zich vòòr 26 augustus hier aanmelden op de site.

 

#letslisten

Vanaf 19.30 uur gaat de dialoog verder vanuit de artistieke hoek. Croquemort (slam) en Smockey (rap) geven hun visie weer in zang en muziek, in de prachtige omgeving van de Oranjerie van de Hortus Botanicus van de Universiteit.

 

Datum: vrijdag 28 augustus

Debat: 15.00 – 17.00
Locatie: Zaal 019, Lipsius gebouw, Leiden
Toegang gratis

Buffet: 17.30 – 19.00
Locatie: tuin Huizingagebouw, Leiden
Deelname: € 12,50 per persoon (studenten/cjp: € 10,-)

Optredens: 19.30 – 22.00
Locatie: Oranjerie, Hortus Botanicus, Leiden
Toegang gratis

________________________________________________________________________________

Voor de redactie:

Het Voice4thought is onderdeel van het research programma ‘Connecting in Times of Duress’ en wordt mede georganiseerd door NWO, Universiteit Leiden, ASC, LeidenGlobal en Both Ends. Media partners zijn RNW media, VPRO Buitenland, The Broker en One World.

Voor meer informatie en/of foto’s kunt u contact opnemen met:

E. Gilbert
Leiden University
tel: +31 6 8377 6723